Kaap Verdië 2014/16

Wandeling in de omgeving van Cruzinha da Garça op het eiland Santo Antão.

In december 2014 gingen Yvonne en ik een weekje naar Kaap Verdië, naar de noordelijke eilanden São Vicente en Santo Antã0. Voorjaar 2016 gingen we vier weken naar de drie zuidelijke eilanden Santiago, Fogo en Boavista. Tussen de eilanden zijn grote verschillen. São Vicente en Boavista zijn vrij kaal en droog, Santo Antão en Fogo zijn veel groener en bergachtiger. (Klik op de foto’s om ze te vergroten.)

Voetgangerstrap naar de ‘bovenstad’ van Praia, de hoofdstad van Kaap Verdië, op het eiland Santiago. Delen van de stad liggen op heuvels en op verschillende plaatsen zijn fel gekleurde trappen aangelegd.

Op het strand van Tarrafal, aan de noordkust van Santiago.

Het katholieke geloof speelt nog steeds een belangrijke rol in de voormalige Portugese kolonie. Hier een processie in Tarrafal.

Er wonen ongeveer een half miljoen mensen op de Kaapverdische eilanden. Er buiten, in Europa en Amerika, wonen in totaal ook zo’n half miljoen Kaapverdianen. In Nederland wonen zo’n 30 duizend Kaapverdianen, voornamelijk in Rotterdam. In dit dorpje op Boavista kwamen we het huis van een Feijenoord-supporter tegen.