Zuid-Korea 2018

Twee gepensioneerde mannen hebben hun hengel uitgegooid op een brug in het midden van een druk verkeersknooppunt in de havenstad Busan.

In het voorjaar van 2018 reisde ik met Yvonne vier weken door Zuid-Korea. We bezochten grote steden als Seoul en Busan, maar waren ook in de bergen, in kleine plaatsen langs de oostkust en op het eiland Jeju-do. (Klik op de kleine foto’s hieronder om ze te vergroten.)

De Cheong-gye-cheon is een snelstromend riviertje dat door de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul loopt. Lange tijd was het riviertje verborgen onder bouwwerken en snelwegen, maar het is in ere hersteld en langs de oevers zijn wandelpaden gemaakt. Een stukje natuur en ontspanning, midden in het drukke stadshart.

Eén van de vele goede redenen voor een bezoek aan Korea: het eten. Hier onze allereerste lunch na aankomst in Seoul.

De grens tussen Noord- en Zuid-Korea zit nog altijd potdicht. Bij Goseong in het noord-oosten van Zuid-Korea is een uitkijkpunt vanwaar je op de gedemilitariseerde zone kijkt, met in de verte Noord-Korea. Kilometers verlaten strand. Deze Zuid-Koreanen maken een selfie met Noord-Korea op de achtergrond.

Er zijn veel beschermde nationale parken in Zuid-Korea, waar je lange wandelingen kunt maken. Dit is het Cheongnyangsan park in de buurt van Andong, centraal Zuid-Korea.