Ik ben sinds 1981 werkzaam in de journalistiek. Ik begon mijn loopbaan als leerling-journalist bij de Woerdense Courant. Nadat ik daar anderhalf jaar had gewerkt besloot ik naar de School voor de Journalistiek in Utrecht te gaan. Ik had daar al eerder heen gewild, maar was twee keer uitgeloot.

Tijdens mijn opleiding begon ik al als freelancer te publiceren. Artikelen verschenen onder ander in de Groene Amsterdammer, Het Vrije Volk en de Haagse Post.

Ik deed twee stages gedurende de opleiding. Eerst bij de Nieuwe Revu en in mijn laatste jaar bij de televisietalkshow Karel van de AVRO.

In 1985 studeerde ik af en sindsdien werk ik als freelance journalist. Lange tijd werkte ik op tijdelijke contracten, maar sinds 1999 ben ik ZZP-er.

Ik heb in de loop der jaren op veel verschillende terreinen en bij verschillende soorten media gewerkt. Hieronder een beknopte opsomming:

Televisie:
-Burearedactie bij talkshow Karel van de Graaf, AVRO (1984 tot 1986, 1990).
-Bureauredactie bij TV3, NPS (1988, 1989).
-Research documentaireserie ‘Voorheen Nederlandsch Indië’, regie Jan Bosdriesz, productie TV Dits, uitgezonden door de AVRO (1994, 1995).
-Research documentaireserie ‘Oost, West en de rest’, productie TV Dits, uitgezonden door de NPS (1996).
-Bureauredactie ‘Later wordt het leuk’ met Dolf Jansen, VARA (2001).
-Bureauredactie ‘Knevel op zaterdag’, EO (2004).
-Research voor 32 afleveringen van Zembla, VARA (2007-2022).
-Research voor documentaireserie ‘De Strijd’, VARA (2015).

Dagbladen:

Artikelen voor verschillende dagbladen, meestal naar aanleiding van reportagereizen. Het Parool, de Volkskrant, Trouw, Utrechts Nieuwsblad, het Vrije Volk.

Tijdschriften:

Ik schreef ook reportages voor verschillende tijdschriften, onder andere Vrij Nederland en National Geographic Magazine.

Daarnaast was ik langere tijd als eindredacteur én als schrijvend redacteur verbonden aan tijdschriften. Onder andere bij Doe-het-zelf Wonen, Midi, Nursing (vakblad voor verpleegkundigen) en Roots.

Radio:

Ik heb eenmaal in mijn loopbaan voor de radio gewerkt. In 1991 ging ik met mijn vader terug naar Java, waar hij in zijn jonge jaren drie jaar als dienstplichtig militair had gevochten. Ik maakte daarover de twee-delige documentaire ‘Terug naar Java’, die werd uitgezonden in het programma Het Spoor Terug van de VPRO (4 en 11 februari 1992). (luister hier)

Boeken:

Ik heb in de loop der jaren zeven boeken geschreven. Zie voor de details de pagina ‘boeken’ in het hoofdmenu.

Voor vragen, opmerkingen of mogelijke opdrachten kunt u mij mailen (klik op ‘contact’ hierboven). Ik reageer zo snel als mogelijk.